Yaza Geri Sayım Başladı: Pratik Ve Sağlıklı Smoothie Tarifleri

mekan.com
18 Şubat 2016
5 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı sebze ve meyveler, yeni nesil detoks yöntemleriyle birlikte enfes içecek karışımları halinde tüketilmeye başlandı. Sindirimi düzenleyen, kanı tazeleyen, cildi güzelleştirip parlaklaştıran, kilo kontrolüne yardımcı ve ödem attırıcı bu karışımlar bilinçli tüketildiklerinde daha pek çok fayda sağlıyorlar. Biz de, yaza doğru geri sayım başlamışken, size birbirinden leziz meyve ve sebze smoothie tarifleri vermek istedik. Tariflere geçmeden önce, detoks merkezleri doktorlarının kontrolü olmadan detoks yapmamanızı, sebze ve meyve smoothieleriyle yapacağınız detoksta 3 günü geçmemenizi öneririz. Fakat günde bir öğün meyve ya da sebze suyu tüketmekte hiçbir sakınca yok. 

Ödem Söktürücü Smoothie



Malzemeler: Ispanak ya da pazı, Yeşil elma (1 adet), Kereviz sapı( 1 adet), Kabak (1 adet), Maydanoz, Zencefil (yarım cm rendelenmiş), ½ limon suyu, Su, Buz.

Demir Eksikliğine Çare Smoothie



Malzemeler: Pancar (1 adet),Ispanak( bir bardak), Brokoli ( yarım bardak), Havuç (1 adet), Elma (1 adet), Su, Buz.

Spor Sonrası İçin Smoothie



Malzemeler: Avokado( yarım), Muz (yarım), Yoğurt (yarım çay bardağı), Buz, Hurma (1,2 adet), Tarçın (dörttebir çay kaşığı), Su.

Yemyeşil Smoothie



Malzemeler: Ispanak( bir tutam), Salatalık ( 2 adet), Maydanoz (bir tutam), Elma (2 adet), 1 limonun suyu, Zencefil( yarım cm rendelenmiş), Su, Buz.

Kahvaltılık Smoothie



Malzemeler: Süt veya  badem sütü veya yoğurt ( süt ve yoğurdun yağsız olanını tercih edin), Çilek (mevsiminde), muz, az miktarda su, keten tohumu (1 tatlı kaşığı), Bal (Tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı veya daha fazla), 1 veya 2 adet hurma.

Hazırlanışı tüm tariflerde aynı. Malzemeleri blendera atın ve güzelce çırpın. Taze taze içmeniz her zaman daha iyi olacaktır. 

Afiyet ve sağlık diliyoruz.