Kiva Bomonti Mutfağına Bahar Geldi!

mekan.com
16 Mayıs 2017
1 paylaşım
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Anadolu’nun binlerce yıllık yöresel tatlarını özüne sadık kalarak günümüze taşıyan Kiva, menüsünü, baharın en sevilen lezzetleriyle yeniledi. Hünkar beğendiden soğuk ayran aşı çorbasına, zeytinyağlı enginardan masum elma tatlısına yepyeni lezzetler Mayıs ayı itibarıyla Kiva Bomonti'de!

kiva bomonti

Bu yenilenen menüde konuklara, sıcak günlerde alternatif olacak soğuk ayran aşı çorbası ön sıralarda yer alıyor. Taze ve mevsime uygun ürünlerle hazırlanan salatalarda ise buğday, kuru börülce ve zengin yeşilliklerle hazırlanan ambar salatası, Tokat yöresinin en özel lezzetlerinden olan mercimekli bat ve Ege bölgesinden kaya koruğu salatası bulunuyor.

kiva bomonti

Misafirlerine meyhane konseptiyle hizmet veren Kiva Bomonti’nin meze menüsünde de bahara özel yenilikler bulunuyor: Hatay mutfağından mütebbel, Osmanlı mutfağından müstabe, Adana mutfağından vartabit, Gaziantep mutfağından muhammara, Ege yöresinden gelin turşusu ile bezelye favası, Tokat’tan alaca patlıcan, İç Anadolu bölgesinden yoğurtlu kabak kızartması, lakerda ve dana söğüş... Topik, tarama, köz meze ve fellah köfte ve humus gibi Kiva'nın değişmez tatları da menüde yer almaya devam ediyor.

kiva bomonti

kiva bomonti

Zeytinyağlılar arasına enginar ve taze fasülyeyi ekleyen Kiva, ara sıcaklarda Bayburt’tan lor sarması ve sigara böreği eklemelerini yapıyor.

Ana yemeklere bahar dokunuşu ise Osmanlı mutfağından hünkar beğendi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden acılı ve acısız kıyma kebabı, Gaziantep mutfağından patlıcan kebabı, Tokat yöresinin kuzu pirzola ile yapılan efsane lezzetlerinden siner’in yanı sıra dana şiş ile yapılıyor.

Kiva'nın bahar menüsünün yıldız tatlıları ise Muğla’nın hafif lezzeti masum elma tatlısı, Ağrı Doğubeyazıt’tan eğirdek tatlısı ve geleneksel mutfağın olmazsa olması sakızlı muhallebi.

kiva bomonti

Kiva Bomonti'nin bahar menüsünü bu güzel havalarda mutlaka denemelisiniz. :)